Algemeen

Terugblik ochtenddienst 10 juni

We stonden in deze dienst stil bij een verhaal uit het begin van de kerk. Ds. Arjan Plaisier gaf aan dat Filippus, een bekend evangelist uit die tijd, “bij toeval” werd gedropt in de omgeving van Gaza. ”Toevallig” is daar een man, “toevallig” leest hij een boekrol en “toevallig” ontmoeten ze elkaar. Deze geschiedenis lijkt van toeval aan elkaar te hangen, maar blijkbaar werkt God zo. Deze ene ontmoeting met een Ethiopiër brengt heil voor heel Afrika. En dat zien we tot op vandaag.

De Ethiopiër heeft blijkbaar het verlangen om meer te weten te komen over de God van Israël. Hij reist naar Jeruzalem en koopt daar een boekrol. Maar dan ben je er nog niet, er is uitleg nodig. De Bijbel lijkt soms een gesloten boek. Filippus begint te spreken over Jezus en gaat dan in op het boek. In die volgorde.

Het geheim van het geloof is dat God mens is geworden. Hij heeft geen boek gedropt in de wereld en het daarbij gelaten.

Verder is het van belang dat erover gesproken wordt. Iedereen hoort het in de eigen taal (het wordt verkondigd).

Tot slot hebben we het geschreven woord (de Bijbel) ontvangen. Dat is kostbaar.

Laten we elkaar en anderen helpen om steeds meer te weten te komen over Jezus Christus en de God van de Bijbel.

In deze dienst werden we ondersteund door een Oegandees kinderkoor: het Kids Gear Children’s ChoirWat een enthousiasme en zang- en danstalent. We gaan nog even oefenen.