Algemeen

Terugblik Ouderendienst, 12 augustus

Koningin Wilhelmina heeft een prachtig boek over haar eigen leven geschreven: “Eenzaam, maar niet alleen”. Het boek is een geestelijk getuigenis.

In deze dienst werd stil gestaan bij dit thema. Verschillende ouderen vertelden iets over hun eigen leven. En ja, eenzaamheid komt voor, maar eenzaam kan tweezaam worden. Als je alleen in je kamer terugkomt, spreken stoelen niet terug. Maar Hij is er, mijn Heiland en Heer.

Ds. Arjan Plaisier sprak naar aanleiding van Psalm 71 en Johannes 5 over een man die al 38 jaar ziek was en in een badhuis lag. Hij was eenzaam en voelde zich misschien wel nutteloos. De man vertelt zijn verhaal aan Jezus en Hij begint niet te preken, maar luistert. Bijzonder dat Jezus op weg naar de tempel, in het badhuis terecht komt. Het is belangrijk dat ook wij  ons leven delen met anderen die eenzaam zijn.

De man plakt vast aan zijn ziekte. Begrijpelijk, maar realiseer je dat Christus bij je is. Hij is aanwezig te midden van deze wereld en Hij klopt aan de deur van je hart.

Eerst droeg het matje hem, nu draagt hij zijn matje. Jezus zegt: nu je genezen bent, zondig niet meer. Klaag niet, ga niet op je rug liggen en vertoon geen ontwijkend gedrag. Word geen slechtoffer, maar ga staan in de kracht die je krijgt. Je bent  bedoeld om kind van God te worden.