Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 26 augustus

In deze dienst werden 2 kinderen gedoopt, nl. Acer van Rooijen en Daan van der Weele. Ds. Arjan Plaisier stond stil bij Johannes 15 waarin Jezus ons vertelt over de wijnstok en de ranken. In deze wereld is een wijnstok geplant die leven geeft. Jezus gaf zich voor elk mens op aarde. Het hart van God is vrijgevende liefde. Hij is gekomen om leven te geven, ook voor jou.

Aan de wijnstok hangen verschillende soorten druiven, naast grote volgroeide, ook kleine “groentjes”. Inderdaad, ook kinderen horen er helemaal bij.

Christen worden is niet zo moeilijk, christen blijven wel. Het is belangrijk om vol te houden, in Christus te blijven. En dat kost je wat, want er moet gesnoeid worden in je leven. Dat kost pijn, maar is wel noodzakelijk om te zorgen dat er meer vrucht gedragen wordt.