Leren en ontmoeten

Terugblik jeugddienst 14 oktober

Het thema van deze dienst was: “Keep the spirit alive”. Hoe kunnen wij de geest (Geest) levend houden in ons leven? Staat het geloof in jouw leven bovenaan, of is het aan het wegzakken? Wat is de relatie tussen gevoel en kennis?

Je zou het zo kunnen zeggen, volgens ds. Arjan Plaisier:

  • 10% is voelen (ga naar kamp, jeugdwerk, Opwekking);
  • 20% is weten (lezen van de Bijbel, catechese, leren over God);
  • 30% is willen (maak zelf de keuze dat je wilt (blijven) geloven, ga naar de kerk);
  • 40% is doen (als je in God gelooft, moet je eraan doen: bid iedere dag, roddel niet, blijf trouw etc.)

 Als je je afvraagt of je een christen bent, ga het dan gewoon doen. Al doende ga je het begrijpen. En als je het vergeet, God is altijd aanwezig. Hij is veel dichterbij dan jij denkt. https://www.youtube.com/watch?v=_7eHqeBIyDc