Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 11 november

Op deze zondag na dankdag is het vandaag “Dankzondag”. Wat doe je dan richting God? Je bidt en zegt: “Ik ben maar een gebrekkig mens”, of je dankt voor wie Hij is en wat Hij geeft. Als je niet tegen Hem praat, wordt het lastig om een relatie op te bouwen. Wij komen vanmorgen samen om God te eren. Dat doen we voor onszelf, maar ook namens ons volk.

Er zijn speciale redenen om God te danken (naast de 10.000 redenen tot dankbaarheid). We mogen ontvangers zijn van Gods genade, we danken voor de dingen die God ons geeft en we gaan niet mee in een sfeer van verzuring tegen God.

We vieren vandaag het Avondmaal; het brood dat ik eet, heeft Jezus in Zijn handen gehad, net als de wijn. Zo danken we God voor Zijn allergrootste gave; Jezus zelf.