Algemeen

Terugblik 1e Adventszondag 2 december

In deze dienst is Thijs, de zoon van Jacoline en Matthijs van Duijvenboden, gedoopt. Ds. Arjan Plaisier las op deze eerste zondag van Advent, Lukas 1: 5 – 25. Een prachtig verhaal over kinderloosheid, een oude man (Zacharias) die een visioen ontvangt en het gaat over een engel.

Maar, waarom begint Lukas niet direct met de geboorte van Jezus in plaats van met de aankondiging van de geboorte van Johannes? De reden is dat de geboorte van Jezus (het Kerstfeest) om voorbereiding vraagt. Dat staat in vers 17, waar beschreven wordt wat de taak van Johannes zal zijn:

  • Ouders met kinderen verzoenen;
  • Zondaars tot rechtvaardigheid te brengen;
  • Het volk gereed te maken voor God.

Hele concrete punten waar ook wij direct mee aan de slag kunnen. En het is bijzonder om te zien hoe Elisabeth en Zacharias zich voorbereiden.