Algemeen

Terugblik ochtenddienst 9 december

Op de 2e Adventszondag lazen we uit Lucas 1: 26 – 38. In dit gedeelte wordt de geboorte van Jezus aangekondigd. Dat heeft ons volgens ds. Dick Luijmes ook nu nog veel te zeggen. God komt tot ons als Redder en als Koning.

Al in de 17e eeuw hebben we God van de troon gestoten en denken we dat we alles zelf wel kunnen met ons eigen verstand. Maar we zien aan alle kanten dat onze maatschappij vastloopt. Durven wij toe te geven dat we onszelf niet kunnen redden? God, red ons bestaan!

Maar, God komt ook tot ons als Koning. Zowel als winnaar, maar ook als verliezer. God overwint in Jezus de dood. Herkennen wij de macht van de verleiding, wellust, Instagram en geld? God overwint deze machten. Hij zoekt je op en je mag weten dat je jezelf niet eerst hoeft op te poetsen. Voor God ben je goed genoeg. Geef je aan Hem over.