Leren en ontmoeten

Terugblik avondbijeenkomst 16 december

Ds. Peter den Admirant heeft iets verteld over het ervaren van God in ons leven. Hierover heeft hij een boekje geschreven: “Hij is niet ver”. Wij kunnen ver weg zijn, maar God is dichtbij. Ervaren we dat ook? In de Bijbel wordt gesproken over Gods aanwezigheid; wel op 6 verschillende manieren. In de schepping, door Zijn naam (Ik ben), door Jezus, in de Bijbel, in de kerkdienst en door de Heilige Geest. Maar, hoe weet je nu dat God er is? Dan hoor je soms van anderen. Laten we op zoek gaan naar sporen van God. Misschien kunnen we zelf wel richtingwijzer zijn voor onze (klein)kinderen. Het is belangrijk om de Bijbel te lezen, want als je het Woord hebt, heb je Jezus. Dat is zeker zo. Spannende vraag is hoe God mensen kan bereiken die (nog) niet in de Bijbel lezen. Misschien een vraag voor een volgende avond over dit thema.