Algemeen

Terugblik ochtenddienst 23 december

Ds. Johan Woudenberg las op deze 4e Adventszondag uit Jesaja 9: 1 – 6 en Jesaja 62: 1 – 7. Het thema was: “Hoe verwacht ik U?!”

Adventstijd is bezinningstijd. En dan spelen er drie vragen:

  1. Verwacht ik Jezus eigenlijk wel? Wij zijn onderweg en Christus is op weg naar ons. December is een drukke maand, maar laten we eerst tot rust komen. Dan kan Kerst komen. Jesaja schrijft dat er een hoopvolle toekomst is voor mensen die ronddolen in het donker.
  2. Hoe verwacht ik Hem? Hoe kunnen we ons voorbereiden? God stuurt geen kerstkaart, maar Hij komt zelf om Zijn relatiegeschenk te overhandigen. Er staat Iemand voor de deur van ons hart. Laat Jezus binnenkomen en laat de heilige Geest je hart vernieuwen. De discipelen waren vlak voor het Pinksterfeest samen, volhardend in het gebed en eensgezind. Zo verwachtten zij de Geest. Dit voorbeeld wijst ons de weg.
  3. Hoe verwacht ik Hem? Ook na Kerst blijft het advent, want we wachten op de wederkomst van Christus. Ga uit, de Bruidegom tegemoet. Bid, verwacht, vul de lampen met olie. Hunker naar de terugkomst van Jezus.