Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 20 januari

n deze dienst is door ds. Arjan Plaisier een start gemaakt met een serie preken over de Tien Geboden. Vandaag gaat het over de eerste twee: maak geen andere geboden en maak geen beelden van God. Het thema is: “Alleen God”. We lezen Deuteronomium 6: 4 – 9 en Lukas 9: 51 – 62. Als je deze gedeeltes leest, lijkt het Evangelie totalitair en hard (Laat de doden hun doden begraven, maar volg alleen de Heer). Toch doemt, als je de Bijbel leest, nergens het beeld van een terrorist op. Nee, het is beter om onrecht te lijden dan om onrecht te begaan. Maar, de geboden van God dwingen je wel tot een keuze: of helemaal God, of niet. Weet je waarom?

  • God is helemaal voor ons gegaan. Hij houdt niet een klein beetje van ons, maar hartstochtelijk. Niet een beetje God, maar totaal radicaal.
  • God wil dat we Hem aanbidden, vereren. Met elkaar zingen we uit volle borst een lied voor God. En we knielen voor Hem. Totaal.
  • Je kunt niet een beetje op God vertrouwen. Kijk maar naar de babydoop als een daad van vertrouwen. Kijk naar het Avondmaal. Als niets meer overblijft, kun je totaal in de handen van God vallen. Dat heeft Hij wel laten zien.
YouTube player