Algemeen

Pop-Up-Kerk

De Pop-Up-Kerk blijft in de lucht. Met Kerst waren we aanwezig op de Winterfair.

Nu hebben we het plan opgevat om gedurende een aantal dagen voor Pasen een opblaaskerk te plaatsen op het groene grasveld tegenover de fietsstalling van het Centraal Station. In overleg met de gemeenteambtenaar is dit een locatie waarvoor een vergunning aangevraagd kan worden. We denken aan woensdag 17 april tot zaterdag/zondag.20/21 april. ( afhankelijk van wensen en draagkracht kerken). Het idee is om open te zijn en in verbinding met voorbijgangers en de buurt en hiervoor diverse activiteiten rond thema Pasen te organiseren in- en rondom deze opblaaskerk. Zo is er al een eerste contact met het christelijk Lyceum dat bij dit plein wat tuintjes in beheer heeft. Maar misschien zijn er ook ideeën en mogelijkheden denkbaar met Statie ( stationsrestauratie), Omnizorg,  voorbijlopende reizigers, etc. Misschien hebben jongerengroepen uit de diverse kerken zelf ook idee voor een programma in deze unieke kerk?

Om deze Paas PopUpKerk te realiseren starten we een werkgroep die samen met de regiegroep de organisatie gaat realiseren. Wie wil meedoen? De werkgroep komt bijeen op woensdag 20 februari om 20.00 in de Hofstad (Hofveld 52). Laat het mij dan weten

Arjan Plaisier