Algemeen

40-dagen Paaspakket

Binnenkort begint de 40-dagentijd. Een tijd waarin we ons voorbereiden op Pasen. Versoberen, vasten, omzien naar de naaste en gebed vormen helpen ons daarbij.
Een tijd waarin velen van ons ‘een stapje terug’ doen.
Als praktische invulling hiervoor is het volgende bedacht: het samenstellen van een ‘Paaspakket’ voor mensen die aangewezen zijn op hulp van de Voedselbank.
Het is heel simpel:
– doe elke dag van de 40-dagentijd één houdbaar product uit je eigen voorraadkast in een doos. Of koop iets in de winkel om weg te geven.
– breng de doos naar de Voedselbank. (dat kan via de Fontein. We overleggen nog met de Voedselbank over een geschikte datum)
Een soort ‘kerstpakket’ met Pasen dus!
Een lege (verhuis)doos is vast wel ergens te vinden..
Kinderen kunnen bijdragen aan het project door de dozen fleurig te versieren (of een zak snoep af te staan J). We hopen op veel dozen!
Van de Voedselbank hebben we al een leuke reactie gehad:
“Bedankt voor jullie geweldige actie voor de Voedselbank. Ik heb een “boodschappenlijstje” gestuurd met producten waar we op dit moment een tekort aan hebben: Thee, Hagelslag, rijst, beschuit, houdbare melk, (bak)boter, koffiemelk, tandpasta, toiletpapier, en keukenrollen. De laatste 2 hebben wij eigenlijk nooit om uit te delen, terwijl er wel behoefte aan is.  Het zou fijn zijn als jullie ons daarmee zouden kunnen helpen. Ze maken een belangrijk deel uit voor het samenstellen van de wekelijkse pakketten. Het idee om elke dag een product in een pakket te doen is ook een heel leuk idee. Ook de non-food producten zijn ook van harte welkom. Wat betreft snoep, chocolade en koek zijn we wat terughoudender, want die krijgen we meer dan genoeg vanuit de supermarkten. Heel veel succes met jullie actie en horen graag als we jullie ergens mee kunnen ondersteunen.”.

Een lijst met voorbeeldproducten vind je als pdf bijgevoegd