Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 3 maart

In deze dienst werd Evi Grace opgedragen en Noortje gedoopt. Het onderscheid werd zo verwoord door ds. Arjan Plaisier: Evi Grace wordt opgedragen om, zo we hopen, ooit gedoopt te worden. Noortje wordt gedoopt om, zo we hopen, ooit zelf het ja-woord te geven. Daarom bieden we in onze gemeente de mogelijkheid voor beide rituelen. Tot eer van God!

In de verkondiging werd stil gestaan bij de gelijkenis van de zaaier (Mattheüs 13). We hebben allemaal oren, maar niet iedereen hoort. Als God spreekt, kun je beter wel luisteren, want die woorden doen iets met je. Jezus vergelijkt zich met een zaaier die het zaad breed uitstrooit. Maar het zaad komt lastig aan; op de harde weg, in een oppervlakkig laagje grond of tussen de distels. Had het anders gekund? Jazeker, maar God duwt het zaad van het Evangelie niemand door de strot, Hij laat het bij ons. Kijk eens in de spiegel en vraag je af welke grondsoort je zelf bent. Het is een oproep om tijd te nemen voor God, om te luisteren naar Zijn woorden, om het zaad haar werk te laten