Jongerenactiviteiten

Jongerenreis Hongarije

Jongerenreis Hongarije – Collecteren voor ZOA en andere acties

Deze week hebben de jongeren gecollecteerd voor stichting ZOA, waarbij ze voor elk uur dat ze gecollecteerd hebben 10 euro voor de HOEliday bankrekening hebben verdiend! Veel jongeren hebben zich ingezet en zijn deze week langs de deuren gegaan voor 2 goede doelen!

 

Update over de overige lopende acties:

  • Hongaarse wijnen acties: Het blijft mogelijk om Hongaarse rode en witte wijnen te bestellen voor een mooi prijsje bij Martijn. Voor degene die al hebben besteld: aankomende zondag staat de wijn klaar om opgehaald te worden in de koffie en thee ruimte!
  • Statiegeld actie: Elke zondag kan u nog steeds flessen inleveren bij Rachel in de kerk, of is het in overleg mogelijk om deze op te laten halen bij u thuis.
  • Heitje voor karweitje: Via Juglans (Van Rooijen tuinen) en Boudewijn is het mogelijk om tegen een leuk prijsje uw tuin te laten opknappen.
  • HOEliday HOMIES: Er heeft zich al 1 HOMIE aangemeld voor deze actie. We zijn nog op zoek naar 20 andere HOMIE’s voor de rest van de groep! Als u zich aanmeldt voor het HOEliday HOMIES programma wordt u willekeurig gekoppeld aan een deelnemer van de jongerenreis Hongarije. U wordt een ‘Homie’ ofwel een buddy of vriend, met als taak er vooral geestelijk voor uw jongere of begeleider te zijn. Een stukje extra persoonlijke aandacht en verbinding voorafgaand, tijdens en na de reis. Bijvoorbeeld om voor hem of haar te bidden of een kaartje te sturen. U kunt zich aanmelden bij Margriet.
  • Paasbroden actie: zie uitgebreid stukje tekst over de paasbroden actie
  • Pesachmaaltijdviering Goede Vrijdag: Op Goede Vrijdag zullen de jongeren van de Hongarije reis de dienst ondersteunen. De opbrengst van de collecte is voor de reis.
  • Koningsdag 2019: voor koningsdag 2019 hebben we het plan om spullen te verkopen op de kleedjesmarkt. Heeft u nog bruikbare spullen om te verkopen? Heel graag! Deze kunt u komende zondagen meenemen en geven aan Martijn of het is mogelijk om bij u thuis spullen op te komen halen!

 

Iedereen (alvast) bedankt voor het meedenken en uw steun!

Team Jongerenreis Hongarije

 

Lasergamen 16+ met 25+ kring

Het is al weer een tijdje geleden dat u een berichtje in de nieuwsbrief heeft kunnen lezen over de 16+. Sinds november komt de groep om de twee weken samen en we merken dat we steeds meer naar elkaar toe groeien! De eerste deel van de avond bestaat uit een verdiepingsgedeelte gebaseerd op de bijbel, welke de jongeren de laatste keren zelf hebben voorbereidt. In het tweede gedeelte staat gezellige ontmoeting centraal. De groep is inmiddels gegroeid naar 7 jongeren en onze bank is nog niet vol (wij hebben echt een grote bank! ;)).

Afgelopen vrijdag zijn we met de 16+ wezen lasergamen in Bussloo! Als verbroedering en toch ook als schietschijf was een deel van de 25+ bijbelkring mee! Het was een gezellige avond, waarbij Rachel de beste was van de 16+. Het beviel erg goed om zo samen op te trekken en we hopen in de toekomst als bijbelkringen vaker samen te komen! De volgende gezamenlijke activiteit met 16+, 18+ en 25+ kring is naar de film “They shall not grow old” op vrijdag 12 april om 21.45. Deze aangrijpende documentaire van Peter Jackson gaat over de eerste wereldoorlog. Wilt u ook mee? U kunt zich aanmelden bij Margriet in verband met plaatsreserveringen. Kosten zijn voor eigen rekening.