Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 31 maart

In Psalm 22 wordt beschreven hoe het is om pijn en eenzaamheid te ervaren als zelfs God er niet meer is. Dat heeft Jezus meegemaakt aan het kruis. De dichter van deze Psalm vraagt zich af: staat God aan de verkeerde kant, kiest Hij de kant van de vijand? We horen volgens ds. Wilbert Dekker in deze Psalm een schreeuw van vertwijfeling.

We mogen weten dat Jezus vrijwillig de weg van het lijden is gegaan. Het is Hem niet overkomen, Hij heeft het lijden bewust aanvaard. Eigenlijk net als een brandweerman die een brandend huis in gaat om een kind te redden.

Psalm 22 begint als een klacht en eindigt als een lofzang. Laten we groeien in diepe eenheid naar Hem , zodat wij nooit meer eenzaam zijn.

https://www.youtube.com/attribution_link?a=cyb17IKNr0GtDVS2&u=/watch%3Fv%3DzPf5NRzSQzo%26feature%3Dem-uploademail