Leren en ontmoeten

Goede Vrijdag viering met Sedermaaltijd op 19 april

Op Goede vrijdag, in de stille week, willen we jullie om 19.00 uur uitnodigen om deel te nemen aan een sedermaaltijd, een Pesach maaltijd die we zullen vieren op Joods-Messiaanse wijze. Frans Koote en Henk te Kulve zullen de avond leiden en hierbij uitleg geven. We willen deze maaltijd met elkaar ervaren, om te leren over de verbanden tussen het Oude en Nieuwe Testament; over verbanden tussen verleden, heden en toekomst! We willen dit doen met jong en oud uit de Fontein, toegankelijk en begrijpelijk voor alle generaties. Noteer in je agenda, voor je hele gezin: Meld je direct aan bij Frans of Henk: h.tekulve@gmail.com

Korte toelichting: In Exodus 12 vers 12 lees je: ‘Onderhoud dan het feest van de ongezuurde broden, want op dezelfde dag zal Ik uw legers uit het land Egypte geleid hebben. Daarom moet u deze dag houden als een eeuwige verordening, al uw generaties door…’ Jezus vierde deze maaltijd ook met zijn discipelen, kort voordat Hij gevangen werd genomen. En op grond van wat Jezus daar tegen zijn discipelen zei, vieren wij nu door de generaties heen het avondmaal ‘totdat tot de dag komt dat Ik (Jezus) er met jullie opnieuw van zal drinken in het koninkrijk van mijn Vader’. Wie Jezus heeft ontmoet, wil Hem beter leren kennen. En wat is dan natuurlijker dan de maaltijd te ervaren waarvan Jezus zelf zei: “Ik heb er vurig naar verlangd dit Pascha met u te eten, voordat Ik ga lijden.”

“Over verlossing kun je zingen, studeren, preken. Maar bij Pesach eten we samen om over onze verlossing te leren. Samen zullen we de rijke betekenis achter de verschillende symbolen ontdekken: Waarom drinken we op deze avond juist vier bekers wijn? Wat is de betekenis van de speciale matse-tas op tafel en wat is de rol van de kinderen op het feest?

Praktisch: De maaltijd bestaat uit een twee delen:

· het traditionele gedeelte, waar we symbolische gerechten proeven die verwijzen naar een diepere betekenis.

· het ‘feestmaal’, de afsluitende maaltijd waarbij we met elkaar genieten van gerechten die de deelnemers zelf meebrengen. Hierover krijg je meer informatie als je jezelf aanmeldt.

De avond wordt ondersteund door de Hoeliday groep die helpt bij de aankleding en de muziek. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname maar we hopen dat u op deze avond een bijdrage wil geven aan de jongerenreis naar Hongarije. Daarom staat in de zaal een collecteschaal voor uw vrijwillige bijdrage. Het is al wat later als we aan de feestmaal beginnen zodat het verstandig is om niet met een lege maag op de avond te koen.

We hopen u te ontmoeten op 19 april