Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 24 augustus

We lazen het vervolg van Hebreeën 12, genaderd tot de berg Sion, er één groot feest.De Hebreeërs zijn ‘lou loene ’ christenen,  geen dansende maar ook niet serieuze ernstige christenen, niet vlees of vis….niet warm of koud ‘lou loene .Wie zijn wij?De schrijver neemt ons mee naar de Sionsberg, de stad van de levende God. Daar vieren 10000 engelen feest, samen met al de heiligen, rechtvaardigen  en hen die ons zijn voorgegaan, het is één groot feest daar in de hemel! God is zo dichtbij je gekomen, hij staat voor jou te bloeden , vrede het is goed. Dat God een oceaan is waar je in onder mag gaan oneindig door Hem omgeven.

We zijn een klein onderdeel van het grote geheel, God, Jezus, engelen, heiligen een hele grote gemeenschap! Liturgie is mee vieren met de hemel , laat je onderdompelen en word een onderdeel van het grote geheel. Met hart en ziel meevieren met de kerk van alle eeuwen! Dat we ons hart weer aan Hem geven ook vandaag!