Algemeen

Lezing ‘Hoe een archeologe die de Bijbel bekritiseerde tot geloof kwam’

Archeologe Jennifer Guetta-Peersman zal op zondag 15 september 2019 om 19.00 uur een lezing houden in wijkcentrum Kristal (Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn) over hoe een archeologe die de Bijbel bekritiseerde tot geloof kwam. De avond wordt georganiseerd door Geloofsgemeenschap De Fontein.

Drs. Jennifer Guetta werkte jarenlang gewerkt in Israël.  Ze wilde bewijzen met haar werk dat de Bijbel een mythe is. Op een dag kwam ze erachter dat het tegendeel waar is. Zij zal die avond spreken over waarom de Bijbel levend is, hoe ze het heeft gelezen voor ze christen werd en hoe ze het nu leest. Hartelijk welkom. De toegang is gratis.

Jennifer groeide als kind op in Nederland, maar heeft in haar jeugd acht jaar in Amerika gewoond, in Wisconsin en Dallas. Ze studeerde Bijbelse archeologie aan de Universiteit van Leiden en de Tel Aviv University’s School of Jewish History. Zij heeft zes jaar als supervisor gewerkt aan diverse opgravingen in Israël, waaronder Megiddo, Ashkelon, Jaffa, Beit Guvrin, Rishon le Zion en Jeruzalem. Hierdoor is zij bekend met plaatsen in het Oude Israël, de geografie van Israël, en is zij goed op de hoogte van de nieuwste vondsten van archeologen.

Van 2000 tot 2006 was zij directeur van OPTIN, een stichting die handel tussen Israël en Nederland bevordert en nauw samenwerkt met het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Ook heeft zij vele cursussen gegeven over de archeologie van het oude Israël en heeft ze twee jaar gewerkt als docent godsdienst op scholen. Jennifer heeft vier kinderboeken geschreven waarin ze haar passie voor Bijbelse archeologie met het schrijven van avonturenverhalen combineert. Ze heeft de opleiding ‘Proza voor Kinderen’ bij ScriptPlus aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond en heeft veel presentaties gegeven door heel Nederland. Tegenwoordig geeft Jennifer veel lezingen voor volwassenen over haar liefde voor de Messias van Israël, Jezus, en haar achtergrond als Bijbels archeologe.