Algemeen

Terugblik doopdienst 1 september

In de doopdienst van Elin Smids en Hannah Jansen werd stilgestaan bij bidden. Er wordt veel gebeden, maar hoe bid je en waarvoor? Je kun bidden leren van anderen, maar het is ook mogelijk om een gebed na te bidden. Dat geldt ook voor Psalm 139. Een bijzonder gebed, want de schrijver van deze Psalm bidt eigenlijk nergens om of voor. Hij gaat zijn hele leven langs en zegt steeds: “God, hier bent U ook bij”. Als ik zit, sta, slaap, zelfs in de baarmoeder of bij mijn overlijden.

Volgens ds. Arjan Plaisier  is dat ook een goede les voor ons: neem tijd voor God, laat heel je leven open gaan voor Hem en denk bij de gewone dingen die je doet aan God. Inderdaad, God is overal, maar spreek dat maar uit. Ook in de baarmoeder en in de kinderkamer komen kunstwerken van God tevoorschijn en zelfs als je zelf niets meer in handen hebt, in het graf.

In ons leven herkennen we iets van dichtbij God willen zijn en tegelijkertijd vluchten we bij Hem vandaan. Weglopen zit in ons allemaal, maar je ontloopt God niet. Hij is er toch en blijft van je houden.

 

YouTube player