Leren en ontmoeten

Terugblik afscheidsdienst 6 oktober

Onze voorganger, ds. Arjan Plaisier, heeft onze gemeente 3 jaar begeleid en in deze dienst hebben we afscheid genomen van elkaar. We zijn dankbaar voor alles wat hij en zijn vrouw Manna voor ons hebben betekend. Dat blijkt ook uit de persoonlijke verhalen die verwoord werden en de liederen die klonken. Het is goed om zoveel betrokkenheid te zien!

In de verkondiging ging het over een boer die zaait en het dan loslaat (Marcus 4: 26 – 29). Het is een beeld van het koninkrijk van God. De kern van het geloof is niet: Ik werk hard en dan doet God er nog een beetje bij. Nee, God werkt en wij mogen daarbij zijn, in het werkgebied van God. Het zaad groeit en komt vanzelf. Wij mogen slapen en God geeft het Zijn lievelingen in de slaap. De volgende dag staan we op, want we zijn niet geboren voor de nacht, maar voor de (nieuwe) dag!