Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 3 november

In deze dienst is Steven Lobregt bevestigd als ambtsdrager met een bijzondere opdracht. Hij is inmiddels  voorzitter van de Algemene Kerkenraad binnen de Protestantse Gemeente Apeldoorn. Een heugelijk gegeven waar we dankbaar voor zijn.

We lazen Johannes 2: 1 – 11 waar Jezus op een bruiloft van water wijn maakt. Wijn staat voor de volheid van het leven, het koninkrijk van God. Maar, uit het Evangelie blijkt dat Jezus Zelf de wijn is. Hij geeft vreugde, maakt ons warm van binnen en verrukt ons. Opvallend is dat Jezus mensen inschakelt, dienaren. Zij weten waar het water vandaan komt. Dat is ook het geheim van de kerk: weten wie Jezus is. En je mag meedoen, niet omdat je dat vraagt, maar omdat Jezus je inschakelt. Wat ze doen? Ze geven dat wat ze hebben (water) en Jezus verandert het in wijn.

Zo kunnen wij binnen onze gemeente ook aan de slag. We geven wat we hebben (en dat kan van alles zijn) in de handen van Jezus. En dan gebeuren er wonderen!

YouTube player