Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 12 januari

“Het feest gaat door”! In Kana wordt een bruiloftsfeest gehouden (Johannes 2) en er is rust, vrede en ontspanning. Maar op de derde dag komt daar verandering in, er ontstaat gebrek want de wijn raakt op. Net als in ons leven begin je met volle vaten; een liefdevolle relatie, vrede, plezier, Bijbellezen, gebed. Maar dan ontstaan lege vaten; de liefde raakt op, je geloof verwatert, je geduld raakt op.

En dan komt Jezus tevoorschijn. Hij wordt zichtbaar op het feest en verandert van gast in gastheer. We mogen iedere dag opnieuw beginnen. Jezus vraagt ons niet om wijn te scheppen, maar om de vaten te vullen met het alledaagse. Doe je werk, in huis, op je werk, in de kerk. Leef met Hem en dan kan het doodgewone bijzonder worden!

Terug luisteren : https://youtu.be/uUOuAbk61cI