Algemeen

Kerst in Zuidbroek

Weet je nog van vorig jaar toen het nog ‘gewoon’ kerst was? Een kinderkerstmusical met de scholen en een geweldige lichtjestocht tijdens de kerstmarkt in het Kristal. En natuurlijk de diensten met Kerst.
Verschillende mensen hebben al gevraagd of er dit jaar nog iets gedaan wordt voor/met de wijk. Dat is op dit moment lastig. Een musical instuderen en uitvoeren kan niet met de beperkingen die er nu zijn. Aan de scholen (Vliegenier en Diamant) hebben we een aanbod gedaan voor een door ons te regelen kindertheatervoorstelling. Helaas kunnen de scholen, om verschillende redenen, daar geen gebruik van maken.

Maar… we zijn wel van plan om een variant op de lichtjestocht te organiseren: de Kerst-Drive-By. We denken aan een route met scenes uit het kerstverhaal waar mensen met de auto of fiets langs kunnen rijden en ondertussen het verhaal te horen krijgen. Bij een paar Zuidbroekers uit de gemeente mogen we op het erf houten panelen neerzetten waarop de wijzen, herders, engelen en de stal geschilderd worden, met spullen erbij die bij de scene passen (houten schapen, vuurkorf, ster en dergelijke). En als het kan/mag ook een paar gemeenteleden die verkleed zijn als wijze, engel, herder of Jozef en Maria.

Mensen kunnen via een podcast de verhalen van die scene op hun telefoon beluisteren en daar ook de route naar de volgende scene vinden. We hopen dat het mooi weer is, waardoor veel mensen de route willen doen! We denken aan zondagmiddag 20 december, van 16.00 – 18.00 uur. Wie zin heeft om mee te helpen met panelen beschilderen of een locatie ‘aankleden’, kan zich melden! Dan graag even een berichtje aan Marjoleine Engelbert (m.engelbert@hotmail.com).