Algemeen

JobHulpMaatje Apeldoorn gaat starten: op zoek naar vrijwilligers en werkzoekenden

Werkloos zijn is heftig! Het heeft grote gevolgen: verlies van inkomen, zelfvertrouwen, sociale contacten en zingeving. JobHulpMaatje is een landelijk initiatief waarin opgeleide vrijwilligers werkzoekenden bijstaan en begeleiden bij het vinden van werk. Jobhulpmaatje start nu ook in Apeldoorn. In maart start de eerste training voor werkzoekenden waarin het gaat om de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Daarbij is ook aandacht voor het mentale en geestelijke welzijn van de werkzoekenden. Deze training loopt van 4 maart tot 22 april. Zeven weken achter elkaar is er een trainingsbijeenkomst op donderdagmorgen. Na de training heeft de werkzoekende de mogelijkheid een Maatje te krijgen om actief op zoek te gaan naar werk.

JobHulpMaatje herkent zich in de (bijbelse) motivatie en opdracht op te komen voor kwetsbare mensen en is ontstaan vanuit de ervaringen van SchuldHulpMaatje, waarmee wordt samengewerkt.

Belangstelling als werkzoekende, of om Maatje te worden? Neem contact op met Wilma Potkamp, coördinator van JobHulpMaatje Apeldoorn. coordinator@jobhulpmaatjeapeldoorn.nl, tel. 06-34401380.