Missionair

Palmpasenstokken

Tot een paar jaar geleden was de Palmpasenoptocht een happening in Zuidbroek. Rond de 100 kinderen uit de wijk versierden in het Kristal een stok, onder leiding van de dames van het kinderwerk daar, en liepen achter een muziekkorps een route door de wijk naar de Karwei, waar paaseitjes gezocht konden worden. Door het afbranden van Karwei en, natuurlijk, corona, is dat de laatste paar jaar niet meer gebeurd. Maar…

In het weekend van 25 en 26 maart (Palmpasen-weekend) maken zo’n 330 kinderen in Zuidbroek op initiatief van De Fontein thuis een Palmpasenstok! We hebben dit aan de scholen in het Kristal aangeboden en het werd positief ontvangen. Alle leerlingen van De Diamant en van de groepen 1,2 en 3 van de Vliegenier ontvangen een tasje met daarin spullen om zelf een Palmpasenstok te maken. Natuurlijk ook met een werkinstructie. Daarin leggen we uit waar de spulletjes en lekkernijen symbool voor staan en daarmee vertellen we de kinderen het verhaal van Jezus’ weg naar het kruis en zijn opstanding. De spullen zijn voor een deel gesponsord door de Coop en de Family bij het Kristal, dus het is een echte wijkactiviteit geworden.

De kinderen worden uitgenodigd om de stok voor het raam te zetten en er een digitale foto van naar de kinderkerk te sturen, waar ze met Pasen getoond worden. Voor die dienst krijgen de kinderen ook een uitnodiging.