Diaconie

Vakantiegeld Samen Delen, doet u weer mee?

Vorig jaar hebben zevenhonderd huishoudens in de gemeente Apeldoorn een mooie gift ontvangen via Vakantiegeld Samen Delen, dat waren honderd huishoudens meer dan het jaar ervoor. Dat was mogelijk dankzij uw giften (een recordbedrag van 125.000 euro) en de inzet van veel vrijwilligers. En natuurlijk ook dankzij het vertrouwen van de aanvragers. Was het juist de coronacrisis die extra solidariteit heeft losgemaakt?

De vanzelfsprekendheid om een of meerdere keren per jaar met vakantie te gaan, soms naar verre oorden, is er niet meer vanwege de coronapandemie. Voor de mensen die vakantiegeld ontvangen uit deze actie, is op vakantie gaan al veel langer niet vanzelfsprekend. Simpelweg omdat er geen geld voor is. Een dagje weg of eenvoudig kamperen in de buurt, dat is al heel mooi. Andere dingen gaan voor: een wasmachine, kleding, schoolspullen, een laptop …

De groeiende kloof tussen rijk en arm in onze samenleving kunnen we met deze actie vanuit de kerken niet dichten. Wel kunnen we een belangrijk gebaar maken. Want geloven in delen schept verbondenheid tussen mensen met een volle en een krappe portemonnee. Mensen weten zich gezien. Daar gaat het om. Via deze actie brengen we ook hulpinstanties onder de aandacht, zoals het Christelijk Noodfonds Apeldoorn (CNAP). Dat is er voor hulpvragen als men niet in aanmerking komt voor bestaande regelingen en voorzieningen. Zie https://cnap-apeldoorn.nl

Dit jaar wordt de actie Vakantiegeld Samen Delen voor de tiende keer gehouden. Ook onze kerk doet mee, samen met meer dan vijfentwintig andere kerken. Dit jaar doen Beekbergen en Loenen ook mee, net als de stad Apeldoorn, Ugchelen, Beemte Broekland, Wenum Wiesel, Het Loo en Hoog Soeren.

Vanaf half april is het mogelijk om een aanvraag in te dienen en is de folder van de actie beschikbaar. Alle informatie over de actie zal dan ook op de website staan. Schroom niet om voor uzelf aan te vragen of anderen te wijzen op deze actie. We gaan heel zorgvuldig om met privacy. Aanvragen en giften zijn welkom t/m 3 juni.

Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL69 RABO 037 37 40 298 t.n.v. de Diaconie Protestantse Gemeente Apeldoorn o.v.v. Vakantiegeld Samen Delen. U kunt ook geld geven via een QR-code. Dat maakt geven nog gemakkelijker! Zie ook de website: www.vakantiegeldsamendelenapeldoorn.nl

Een hartelijke groet,

Dries Bartelink

Mail: hbartelink26@gmail.com, tel.06-30410368