Algemeen

Jongerencentrum in Zuidbroek

In de afgelopen maanden ben ik, Sander Ris, betrokken geraakt bij een groep jongeren en buurtbewoners die in Zuidbroek een jongerencentrum willen opzetten. Misschien heb je erover gelezen in De Stentor. Binnen de Fontein hebben we al een aantal jaren de droom dat kinderen en jongeren in Zuidbroek een eigen plek hebben, waar ook wij onze jongerenactiviteiten kunnen houden.

De laatste tijd heb ik meerdere organisaties ontmoet zoals Stimenz, Youth For Christ, de gemeente Apeldoorn en de Wijkraad. Zij willen de handen ineenslaan om een jongerencentrum te initiëren. Als Fontein hebben we een goede reputatie. Ik krijg veel vertrouwen en ruimte om actief mee te doen aan dit project en daar ook onze christelijke identiteit in te leggen.

In de komende weken probeer ik samen met stagiair Ruben Baan een kernteam van vrijwilligers te vormen, deels uit De Fontein en deels uit Zuidbroek die dit project willen dragen en mee-uitvoeren. Met dit bericht maak ik een begin om jullie hierover te informeren.  Wanneer je wilt meedenken of meedoen, laat het me gerust weten. Gebed is ook hierbij de motor van alles, dus graag jullie gebed voor de jongeren in Zuidbroek, maar ook voor buurtbewoners en jongerenwerkers die Ruben en ik ontmoeten en met wie we goede gesprekken hebben.

Sander Ris