Algemeen

Online-kringen gaan door

Vooralsnog gaan de online-kringen door, in ieder geval tot de zomervakantie. A.s. zondag is er ook weer een online-kring. In principe gaan de kringen alleen door als onze eigen predikanten voorgaan tijdens de ochtendienst, maar ds. Hans van Ark, die zondag 25 april voorgaat, heeft enkele vragen opgesteld die besproken kunnen worden in de online-kring. De vragen zijn:

  1. Op deze derde zondag na Pasen begon ds. Van Ark met de vraag, ben je het paasgevoel al weer kwijt door alles wat er sinds Pasen alweer in de wereld en in je leven gebeurd is, of leef je nog helemaal vanuit Pasen?
  2. Wat vind je van het pleidooi, dat juist in deze coronatijd, nu we afstand moeten houden van elkaar, dat je niet bij elkaar moeten wegkijken maar dat je elkaar moet aankijken. Herken je situaties, waarin mensen het extra moeilijk vinden elkaar aan te kijken?
  3. Wat vind je van het onderscheid tussen “nu al” en “nog niet ? Kun je misschien zelfs eigen voorbeelden noemen van beide ervaringen?

Schrijf in ieder geval in je agenda de volgende data waarop de online-kringen samenkomen:

  • 9 mei 2021
  • 6 juni 2021
  • 20 juni 2021
  • 11 juli 2021

Uiteraard staat het jullie als online-kring vrij om eerder te stoppen of vaker bij elkaar te komen. Maar dat laten we graag aan jullie zelf over.