Algemeen

Doe mee met de Lunch voor Zwerfjongeren!

Zondagmiddag 10 oktober 12.30 – 14:00 organiseren we een mooie Lunch voor zwerfjongeren in Apeldoorn. Die zondag is het Wereld Daklozendag. Samen met het Apeldoornse outreachteam onder zwerfjongeren willen we deze jongeren niet alleen ontmoeten maar ook een hart onder de riem steken.

In Apeldoorn leven minimaal 150 jongeren op straat of van ‘bank naar bank’: ze trekken van de ene slaapbank (bij vrienden of kennissen) naar de andere. Het legt een enorme spanning op de jongeren. Schrijnende situaties zoals jongedames die een relatie beginnen met een oudere “vriend”  in de hoop op een slaapplek; of jongeren die in onveilige situaties terechtkomen. Maar ook mooie dingen: dit jaar kunnen twee jongeren ondersteund door het outreachteam een HBO opleiding starten in Zwolle.

Het zou toch geweldig zijn als we hen een beetje leren kennen! En alleen al met onze houding iets kunnen laten zien van Jezus’ aanwezigheid bij hen – Hij zwierf ook rond zonder een steen om zijn hoofd op te leggen (Matteüs 8).

We zoeken nog mensen die boodschappen willen doen voor de lunch en tijdens de lunch willen bedienen. Ben je tiener of jongere, dan lijkt me heel gaaf als je met ons mee wilt doen, gewoon al door er te zijn en een paar glimlachen uit te delen.

Voor meer info kan je contact met me opnemen: 06-19863293.

Sander Ris