Algemeen

Lockdown en onze gemeenteactiviteiten

Wegens de lockdown zijn er sinds half december 2021 alleen nog maar online diensten geweest. Dit zal ook gelden voor aanstaande zondag 16 januari 2022. We weten nog niet de uitkomst van de persconferentie die vanavond (14 januari 2022) zal plaatsvinden. We verwachten niet dat de nieuwe regels veel meer ruimte zullen geven om in het Kristal bij elkaar te komen. Zeker ook omdat we een extra verantwoordelijkheid hebben naar de bewoners van het Kristal. We zijn als gemeente te gast in een openbaar gebouw. De activiteiten liggen daar ook helemaal stil.

De ouderen die in het Kristal wonen, zullen gevraagd worden om de dienst wel fysiek bij te wonen aanstaande zondag. Zij verblijven al in het gebouw en sommigen snakken naar contact. Als er mogelijkheden komen, zullen we bekijken wanneer en hoe andere gemeenteleden fysiek de diensten bij kunnen wonen.

Het jeugdwerk gaat overigens wel fysiek door. De kerkenraadscommissie vindt de jeugdactiviteiten essentieel. Uiteraard worden de regels van het RIVM opgevolgd. We hebben ook geconstateerd dat er vanuit het kinderwerk behoefte is om fysiek kinderkerk te houden in het Kristal. We zullen in nauw contact met de taakgroep Jeugd en jongeren bekijken hoe we de komende weken de kinderkerk vorm kunnen gaan geven.

Alvast een gezegende zondag toegewenst.