Algemeen

Veilige kerk

Grensoverschrijdend gedrag is momenteel veel in het nieuws, vanwege de onrust die is ontstaan rond het TV-programma The Voice of Holland. Naar aanleiding daarvan is het goed nog eens te melden, dat de Protestantse Gemeente Apeldoorn al jaren een commissie omgangsvormen heeft, waar mensen zich kunnen melden indien er grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt. De kerk heeft ook een gedragscode opgesteld. Deze gedragscode en uitgebreidere informatie over de klachtencommissie is te vinden op de website van pkn-apeldoorn.nl onder het kopje ‘veilige kerk’.

De commissie bestaat uit Arend van de Zedde, Corrie van Orden en Willemijn Dirkzwager. Laatstgenoemde is psychologe van beroep en aangesteld als meldpunt voor klachten en vragen. Als vertrouwenspersoon is aangesteld ds. Gertrudeke van der Maas. Zij is via het meldpunt te bereiken. Contactgegevens meldpunt: meldpuntomgangsvormen@pkn-apeldoorn.nl  Schroomt u niet om contact te zoeken als u daar behoefte aan heeft.