Algemeen

Start van Bloksco-jongerenavonden georganiseerd door Fonteiners & Zuidbroekers

Sinds ik buurtbewoner Wilco en jongere Lukas ontmoette anderhalf jaar geleden en we in gesprek raakten over jongerengroepen die in Zuidbroek op straat ‘rondhangen’, zijn we met Fonteiners en Zuidbroekers bezig om een jeugdhonk of jongerencentrum mogelijk te maken. Afgelopen dinsdag zijn we gestart met jongerenavonden in het Kristal. Elke week zijn we open voor jongeren op dinsdag- en woensdagavond 19.00-21.30. Het wordt georganiseerd door buurtgroep Bloksco (straattaal voor ‘samen bouwen’), waarbinnen Fonteiners een belangrijke rol spelen. Als Bloksco team zijn we echt heel blij met verschillende jongerengroepen die ons afgelopen dinsdag- en woensdagavond wisten te vinden. De avonden gaan ook meteen ‘dieper’ dan alleen maar games – music – entertainment. Er wordt gevraagd naar huiswerkbegeleiding; mogelijkheden om zelf (rap)muziek te maken; er zijn gesprekken met jongeren die in de wijk voor problemen zorgen en over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Als betrokken Fonteiners doen we volop mee in de organisatie; we bidden voor deze jongeren en proberen we in alles iets te laten zien van Jezus en Gods immense liefde om hen heen. Wil je specifiek met ons mee bidden, wil je het mij dan laten weten? Als je mee wilt doen in organisatie of begeleiding van de jongerenavonden – ook dan horen we graag van je. We zijn in het bijzonder op zoek naar vrouwelijke begeleiders, vanwege de tienerdames die naar onze avonden komen. Bewoners van het Kristal zijn ook betrokken, soms warm en nieuwsgierig, soms kritisch en bezorgd. Maar we zijn heel dankbaar met hoe het op dit moment loopt.

Mede namens Martijn Bouwheer en Margriet van Duijvenboden, Sander

Artikel De Stentor: https://www.destentor.nl/apeldoorn/jeugd-weet-op-eerste-avond-jeugdhonk-in-apeldoornse-nieuwbouwwijk-zuidbroek-al-goed-te-vinden~a45c5852/