Diaconie Financiën

Tweede collecte 10 april

Komende zaterdagnacht, in de Paasnacht, doorleven zo’n 2.000 jongeren van kerken door heel Nederland het paasverhaal tijdens de PaasChallenge. Ze kruipen daarbij een nacht lang in de huid van de personages Petrus, Johannes of Judas, en beleven zo de laatste dagen van Jezus op aarde. De PaasChallenge, een spel met ‘Wie-is-de-mol’-achtige elementen, is ontwikkeld door JOP, het Jeugdwerk van de Protestantse Kerk. JOP ontwikkelde dit spel omdat veel christelijke jongeren het paasverhaal al vaak gehoord hebben gehoord, maar de boodschap van Pasen niet altijd bij hen aankomt. Tijdens de PaasChallenge krijgen de jongeren te maken met emoties als achterdocht, eenzaamheid en vermoeidheid. Jongeren ervaren de PaasChallenge als ontdekkend en verrijkend. We collecteren voor het werk van JOP zodat ze verrassende en uitdagende werkvormen kunnen blijven ontwikkelen om jongeren bij de kerk te betrekken. Je kunt geven via de chrch-app (voorkeur) of via https://defonteinapeldoorn.nl/ondersteun. Geef bij ‘Project’ aan dat u bij wilt dragen aan de ‘Paaschallenge’. Mensen die graag het bedrag via hun eigen bankomgeving willen overmaken, kunnen gebruiken maken van de bankrekening NL58INGB0007810289 t.n.v. PGA betreffende De Fontein. Vermeld er wel bij: ‘Paaschallenge’.