Algemeen

Bij de ochtenddienst van 17 juli 2022

Deze vakantiezondag een best spannend gedeelte uit de Bijbel: 2 Koningen 2:19-25 en Lukas 9:51-56. Lees hem maar en je voelt wel waar de spanning zit. Wanneer je de kracht van de heilige Geest ervaart, hoe zet je die kracht dan in? De jongere profeet Elisa probeert Gods heilige, goede kracht door hem heen te laten stromen. Maar dat gaat niet altijd even wijs. Als volgelingen van Jezus strekken we ons uit naar meer van Gods Geest. Zodat we krachtig kunnen méédoen met het goede en het kwade kunnen tégengaan. Maar dan loop je ook tegen je zelf aan: wat er in jezelf nog huist aan felle zelfbescherming en (passieve) agressie. Zelfonderzoek is nodig. Hoe meer we van de Geest verwachten – des te meer kritische zelfreflectie. Welke Geest heb jij? – daar gaat de overdenking over in deze viering. Voorganger is ds. Sander Ris.