Algemeen

Mogen vluchtelingen een avond bij jou mee-eten?

De kranten staan er vol van en het raakt iedereen; de situatie in het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel, waar dagelijks nieuwe vluchtelingen aankomen. Veel mensen vragen zich nu af “wat kan ik doen?” Stel je eens voor dat je na een lange en zware reis in een, voor jou, vreemd land komt. Dat je daar bent zonder familie en vrienden en je hebt geen idee óf en wanneer je hen weer gaat zien. Je spreekt de taal niet, kent de gebruiken en cultuur niet en je kent helemaal niemand. Je verlangt naar rust, veiligheid en warmte.

Eenmaal in een AZC ergens in het land, waaronder in Beekbergen en in Apeldoorn, begint het lange wachten en de asielprocedure. Om deze nieuwkomers welkom te heten en te leren kennen, organiseert Stichting Present de actie Meet & Eat. Tijdens Meet & Eat halen gastgezinnen uit Apeldoorn en Beekbergen enkele bewoners op om bij hen thuis te komen eten. Een luisterend oor en warme aandacht doet mensen goed en zorgt voor wederzijds begrip. Na het eten breng je de mensen weer terug naar de opvanglocatie.

Op vrijdag 30 september wordt Meet & Eat georganiseerd voor bewoners van de AZC locatie in Apeldoorn. Op donderdag 13 oktober wordt Meet & Eat georganiseerd voor de bewoners van de AZC locatie in Beekbergen. Wil je meedoen? Meer informatie en aanmelding via https://stichtingpresent.nl/apeldoorn/gastgezinnen-voor-vluchtelingen-info-en-aanmelden/

Heb je vragen? Neem dan contact op met Céline van Oosterhout, projectcoördinator bij Present, via 06-39533444 of celine.van.oosterhout@presentapeldoorn.nl