Algemeen

Debat Avond – ook voor Fonteiners

Wat is waarheid? Het Veritas-forum komt naar Apeldoorn op donderdagavond 16 maart

Al een tijdje werken wij aan een Veritas-forum in Apeldoorn (https://nl.veritas.org/). ‘Veritas’ betekent ‘waarheid’. Het is een debating avond die op allerlei MBO, HBO en Universiteiten wordt georganiseerd door mensen die nadenken over maatschappelijk thema’s en bezig zijn met gelovige vragen. Begonnen in de studentenwereld worden er nu op meer plekken Veritas-fora georganiseerd voor andere doelgroepen.

Wij denken dat het ook voor Fonteiners uitdagende en interessante avonden zijn. En prima geschikt om je zoekende, twijfelende of niet-gelovige kennis mee te nemen. Daarom organiseren wij een Veritas-forum in het ACEC. Denk aan inhoud en gezelligheid. Aan wetenschappelijke en gelovige vragen in een café-setting.

Wat kun je weten, wie kan je nog geloven en wat is waarheid? Waarom zou je geloven dat er een God is? Kun je de wetenschap vertrouwen? Het lijken abstracte vragen. Maar in een tijd van alternatieve feiten, wantrouwen in instituties, ‘wetenschappelijke’ filmpjes op youtube en socials zijn deze vragen voor ons belangrijk en bijzonder actueel. Jij vraagt je toch ook wel eens af wat er nog waar is van alles dat wordt beweerd?

In hartje Apeldoorn organiseren wij een Forum: een debatavond over de grote levensvragen. Donderdagavond 16 maart gaan de filosofen Jeroen de Ridder en Jeroen Hopster met elkaar over deze vragen in gesprek. Ook jij kan meepraten en denken. De avond staat onder leiding van David Boogerd, bekend van de Ongelooflijke Podcast, en vindt plaats om 20.00 in het ACEC Café (Roggestraat 44 in Apeldoorn).

In de komende weken zullen wij nog vaker onze Veritas-avond bij jullie onder de aandacht brengen. Zet alvast een streep door de avond van 16 maart in je agenda, nodig vrienden en collega’s uit en we hopen je 16 maart te verwelkomen in het ACEC café.

Maarten Leraar, Jeroen van der Valk, Sander Ris