Leren en ontmoeten

Ochtenddienst 4 juni

Zondag 4 juni a.s. vindt onze dienst niet plaats in Het Kristal maar in de Samuelkerk, aan de Talingweg 41 in Apeldoorn Zuid. We vieren onze zondagse dienst dan samen met de gemeenschap van de Samuelkerk. De dienst begint om 10:00. Na de dienst is er koffie, thee en lekkers om elkaar én de mensen van de Samuelkerk te ontmoeten. De Samuelkerk is een Christelijk Gereformeerde Kerk. Verschillende jeugdgroepen van de Samuelkerk trekken al twee jaar samen op met jeugdgroepen van De Fontein. Toen ik werd gevraagd om 4 juni als gastvoorganger voor te gaan in de Samuelkerk, heb ik zowel aan de kerkenraadscommissie van De Fontein als aan de kerkenraad van Samuelkerk gevraagd of dit niet een mooie gelegenheid is om sámen te vieren. Daarop kreeg ik een positief antwoord van beiden. Tijdens de dienst zal ik voorgaan, de preek verzorgen en samen met onze muziekgroep de liturgie. Er is kinderkerk en kinderoppas. Een aantal elementen uit de standaard liturgie in de Samuelkerk zullen ook een plek krijgen in de dienst. Wat onze jongeren(werkers) al doen, hopen we als geloofsgemeenschap 4 juni te doen: in alle verscheidenheid onze eenheid als volgelingen van Jezus praktisch maken en víéren.

Mocht je het fijn vinden om zondag 4 juni vanuit Het Kristal naar de Samuelkerk gereden te worden, laat het mij even weten.
Ik hoop dat dit geen reden voor je is om ‘een zondag over te slaan’, maar om je te laten verrassen met hoe het is om als kerken gezamenlijk te zingen, te bidden en te luisteren naar Gods woorden.
ds. Sander Ris.