Algemeen

Meet & Eat op kerstavond

Stichting Present organiseert Meet & Eat op kerstavond! Tijdens Meet & Eat ontvangen gastgezinnen uit Apeldoorn en Beekbergen enkele bewoners uit het AZC om samen te eten. Voor veel AZC bewoners is kerst een moeilijke periode, omdat zij ver van hun naaste familie en vrienden zijn. Wat zou het bijzonder zijn als zij welkom zijn om samen met jou kerst te vieren.

Tijdens een Meet & Eat avond ontvang je als gastgezin twee (of meer) vluchtelingen aan tafel en ga je samen eten. Samen eten verbindt, de ontmoeting helpt in de integratie en er ontstaat zo veel meer begrip over en weer.

We organiseren Meet & Eat voor alle 3 de AZC locaties in Apeldoorn en Beekbergen:

  • AZC Apeldoorn, Deventerstraat 461. Hier verblijven 300 mensen uit verschillende landen. Mensen alleen, maar ook gezinnen.
  • AZC Beekbergen, Schalterdalweg 18, Beekbergen. Hier verblijven 160 mensen uit verschillende landen. Mensen alleen, maar ook gezinnen.
  • AZC Beekbergen, Arnhemseweg 520, Beekbergen. Hier verblijven 74 alleenstaande minderjarige asielzoekers (AMA’s) tussen 13 en 17 jaar. Zij komen uit Syrië, Eritrea en Somalië en het zijn alleen jongens.

Op het aanmeldformulier kun je aangeven op welke locatie je bewoners wilt ophalen. Om deze avond mogelijk te maken zoeken wij gastgezinnen die in en rond Apeldoorn wonen. Op kerstavond, 24 december, tussen 17.00 en 17.30 uur haal je de mensen op bij de receptie van het AZC en neem je hen mee naar huis. Je mag voor hun koken, maar kan ook samen de kerstmaaltijd voorbereiden. De gasten breng je na afloop weer terug naar het AZC.

Wil je meedoen? Via Meet & Eat kerstavond – Apeldoorn (stichtingpresent.nl)</spankun je je aanmelden. Dit kan tot maandag 18 december. Heb je vragen? Neem contact op met Céline van Oosterhout via celine.van.oosterhout@presentapeldoorn.nl