Algemeen

Hoe leef je duurzaam en eerlijk

Donderdagavond 25 januari zal Paul Schenderling een lezing houden over hoe een samenleving eruit kan zien waarin niet economische groei de maatstaf is, maar duurzaamheid. Wat betekent het als we tot de conclusie moeten komen dat de schepping de economische groei niet meer aankan? Welke keuzes moeten we dan als christenen maken? Welk beleid moeten we dan van de overheid vragen?

Paul Schenderling is econoom en heeft een boeiend boek geschreven onder de titel “Is er leven na de groei?”. Op dat boek zal hij in zijn lezing voortborduren, waarbij er alle gelegenheid is om met hem in gesprek te gaan. Meer informatie zal binnenkort beschikbaar komen, maar houd de avond vast vrij.

Wie zich al wil voorbereiden kan het boek zelf lezen, of luisteren naar de Ongelooflijke podcast waarin met Paul Schenderling gesproken wordt (https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-ongelooflijke-podcast/91950/145-vreugde-en-god-vinden-in-extreme-economische-tijden-met-paul-schenderling-en-stefan-paas).