Algemeen

Bidden voor Apeldoorn

We bidden al een tijd met elkaar voor de kerken in Apeldoorn. In deze nieuwsbrief wil ik je graag het volgende meegeven voor je gebeden. Binnen de Protestantse kerk in Apeldoorn zijn er allerlei verlangens en ideeën om een stadsbrede pioniersplek te starten voor de jongere generaties binnen en buiten onze kerkgemeenschappen. Daar zit de droom achter dat jongeren, twintigers en dertigers die zich niet (meer) thuis voelen in de kerk, daar weer iets vinden van thuiskomen bij God. Maar ook de droom dat jongere generaties die onderdeel zijn van onze verschillende wijkgemeenten groeien in geloof en in de rol die ze (zullen) hebben in kerk en samenleving. Het zijn twee dromen die voor mij erg herkenbaar zijn. Wil je meebidden:

  • dat de verschillende protestantse plekken in de stad elkaar hierin vinden en samen optrekken;
  • dat God hier zijn licht over laat schijnen: spreekt, in beweging brengt;
  • dat jongeren, twintigers en dertigers zich gekend weten en erkend om hierin volwaardig en gelijkwaardig mee te doen.

Met hartelijke groet,
Sander Ris