Avondbijeenkomst 2 mei – 19:30 uur

Avondbijeenkomst 2 mei - 19:30 uur

Wanneer

zondag 02 mei 2021    
19:30 - 20:30

Event Type

Op zondagavond 2 mei om 19.30 uur is er weer een online avondbijeenkomst van De Fontein vanuit de Ecofactorij. Thema zal zijn ‘Wie zeggen de mensen dat Ik ben?’. Onze beide predikanten gaan in op de vraag wie Jezus is voor ons én voor de mensen om ons heen. We kijken naar de Bijbel, de vroege traditie én naar latere onderzoeksmethodes. Van Paulus en Augustinus tot aan Paul Verhoeven en paus Benedictus XVI zijn er boekenkasten volgeschreven over Jezus. Grofweg kun je het in twee stromingen verdelen: is Jezus de eniggeboren Zoon van God óf kunnen we Hem pas plaatsen als we Hem zien als mens, als rabbi, in de oude Joodse context?

Dat houdt allemaal ook verband met wie Jezus is voor onszelf. Is Hij de redder van mijn zonden en de enige weg naar behoud of is Hij meer een inspirerend voorbeeld. En met welk beeld van Jezus trekken wij de buurt in? Schrikken we mensen af als we vertellen over de Zoon van God, moeten we meer aansluiten bij de leefwereld van mensen of moeten we “de waarheid geen geweld aandoen”?

De avond is ook bedoeld als inleiding op een nieuwe prekenserie over Jezus op de zondagmorgen. Daarin zullen Sander en Sjoerd iedere keer op de zondagmorgen een ander beeld van Jezus belichten: Jezus als Herder, als Leraar, als Weg, als Messias, etc. Je bent van harte uitgenodigd!”

De link naar de bijeenkomst: https://us02web.zoom.us/j/86560050713?pwd=T3QwZ255RUJNMU8rVVFmNHhQYzFOZz09

Meeting ID: 865 6005 0713
Passcode: 592320

Let op: Je komt, als je je aanmeldt, in een soort online wachtkamer. De gastheer zal je daarna toelaten. Tijdens de avondbijeenkomst zijn ook gasten van buiten de gemeente hartelijk welkom.