Avondbijeenkomst 4 oktober – 19:00 uur

Avondbijeenkomst 4 oktober - 19:00 uur

Wanneer

zondag 04 oktober 2020    
19:00 - 20:15

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Kristal (wijkcentrum)
Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn, Gelderland, 7323 XB

Event Type

Kaart wordt geladen...

Prof. dr. Bernhard Reitsma uit Ermelo zal zondagavond 4 oktober (19:00 uur) ingaan op de ontmoeting tussen christenen en moslims. De avond vindt plaats in het Kristal (Distelvlinderlaan 200), Apeldoorn. Graag vantevoren aanmelden via www.defonteinapeldoorn.nl.

Bernhard Reitsma woonde 8 jaar in Libanon. Hij stuitte er op vreemde tegenstrijdigheden. Moslims toonden ontzag voor mensen die in God geloven. Als predikant werd hij met meer respect behandeld dan hij ooit in het Westen had meegemaakt. Tegelijk werden lokale christenen soms vervolgd. Deze verwarring houdt prof. Reitsma tot op heden bezig.

Het wonen in Libanon heeft het leven van Reitsma veranderd. „Allereerst viel mij op dat de islam zo enorm veel uitingen kent: van extreme moslims die geweld niet schuwen tot moslims die kaarsjes branden voor Maria en Jezus. Daarnaast ontdekte ik tot mijn schok dat het christendom onder moslims negatief bekendstaat. Christenen zien zij als mensen die drie goden aanbidden en er bovendien een goddeloze moraal op nahouden. Verder raakte het mij dat de kerk als minderheid in een isolement leeft en eigenlijk geen boodschap heeft voor moslims.”

In zijn boek ”Kwetsbare liefde” zoekt prof. Reitsma een antwoord op de vraag wat de komst van God in Jezus Christus door de Heilige Geest betekent voor de ontmoeting van christenen en moslims. „Die ontmoeting is een testcase voor de christelijke gemeente, waarin moet blijken of wij in ons spreken en handelen werkelijk recht doen aan wie God is.”

Hartelijk welkom!

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.