Avondmaalsdienst

Avondmaalsdienst

Wanneer

zondag 17 september 2023    
10:00 - 11:15

Waar

Kristal (wijkcentrum)
Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn, Gelderland, 7323 XB

Event Type

Kaart wordt geladen...

Aanstaande zondag vieren we met elkaar het heilig avondmaal. De dienst heb ik, ds. Sander Ris, mogen voorbereiden met Jay, waarbij het missionaire team op de achtergrond heeft meegedacht. Jay  hebben we leren kennen via de jongeren en jongvolwassenen die we in Zuidbroek en via Zuidbroek in de rest van de stad ontmoeten. Sinds een paar maanden bezoekt Jay onze vieringen. Hij heeft God nog niet zo lang geleden op een bijzondere manier leren kennen en vertelt daarover in de preek. Aan de hand van Jay’s getuigenis en de avondmaalsviering hebben we liederen uitgezocht voor deze dienst.

We lezen tijdens de dienst uit Markus 2:23-28. Wil je je thuis alvast voorbereiden, dan kan je het verhaal achter Markus 2:25-26 lezen in 1 Samuël 21:2-7 en 2 Samuël 22:1-5. 

Na het getuigenis van Jay vieren we samen in een grote kring het avondmaal. We hebben daarbij aandacht en zorg voor wie niet kan of wil staan. Als je nog niet meedoet met het nuttigen van brood en wijn kan je een persoonlijk zegengebed ontvangen. Zo verschillend als we zijn vormen we die grote kring:

Voor ieder van ons een plaats aan de tafel
Want iedere stem geeft klank aan het koor
Een hand zoekt een hand, de jongste de oudste
Ze vinden elkaar en niemand gaat voor 

Voor ieder van ons een plaats aan de tafel
Van eerbied vervuld, van angsten bevrijd
Een plaats om te zijn, een plaats om te worden
Getuige van Hem, een levend bewijs 

(Nieuw Liedboek 388).

Je bent hartelijk welkom

PS. Na de dienst is er koffie, thee, fris en wat lekkers (gebakken door gemeenteleden).

YouTube player