De Fontein Kinderfeestweek

De Fontein Kinderfeestweek

Wanneer

woensdag 17 augustus 2022 - zondag 21 augustus 2022    
Hele dag

Event Type

17, 18, 19, 20 en 21 augustus is het feest bij de Fontein! De hele week staat in het teken van leuke gezellige activiteiten met kinderen van groep 1 t/m 8.

Op een speelse manier maken kinderen kennis met verhalen uit de Bijbel. Dat doen we met toneel, zingen, muziek maken, dansen, sport, spel en koken. Kom jij ook? Neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee.

Thema ‘Alles andersom’

Het thema van de Fontein Kinderfeestweek is ‘Alles andersom’. Als je dit hoort, denk je misschien wel aan een kind dat zijn schoenen verkeerd om heeft aangedaan of aan de juffrouw die de volgorde van een taak uitlegt. ‘Nee, je moet eerst dit doen en daarna pas dat, anders klopt het niet.’ Je kunt ook denken aan iets wat omgedraaid moet worden. Die (naam) sticker moet niet zo, maar andersom opgeplakt worden, want anders kun je niet lezen wat erop staat. Of dat legoblokje moet andersom want anders kun je niet verder bouwen.

In het woord andersom zitten twee woorden, namelijk: ‘anders’ en ‘om’. Als iets ‘anders’ gaat, dan wat jij van tevoren had bedacht, moet je soms je denkbeelden of verwachtingen bijstellen. Dat kan lastig zijn, omdat je iets al zolang gewend bent. Je hebt even tijd nodig om zeg maar ‘om’ te gaan. Toch mag je, denk aan de schoenen, ervan uitgaan dat zulke dingen tegen je gezegd worden om je te helpen. Als je schoenen goed zitten, loop je beter en de juf wil met haar aanwijzingen ervoor zorgen dat de opdracht nu wel gaat lukken. De boodschap van dit thema is positief gekleurd!

Het woord ‘alles’ betekent ‘alle dingen of allesomvattend’. Dat is Wie Jezus is! Gods plan met de wereld door Zijn Zoon Jezus is zo totaal anders, het omvat alles. Hij is de Redder die God de wereld geeft. Hij is Koning over alles!

Jezus staat centraal tijdens de Fontein Kinderfeestweek. Hij is Degene die ‘alles andersom’ maakt! Hij is het die het plan van de Vader uitvoert, die mensen oproept zich om te keren van hun verkeerde keuzes en Hij is het die met Zijn komst naar de aarde verlossing en redding brengt.

We zoomen tijdens deze feestweek op een speelste manier in op een aantal vragen over Jezus, namelijk: Wie is Hij? Waar komt Hij vandaan? Wat doet Hij? Wie wil Hij voor jou zijn? Wat heeft Hij voor jou gedaan?

Waar
Het Kristal Zuidbroek Apeldoorn Distelvlinderlaan 200

Wanneer
17, 18, 19, 20 en 21 augustus 2022

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis

Vragen?

Mail je vraag naar info@defonteinapeldoorn.nl

Programma

Woensdag 17 augustus
Van 14.00 – 16.00 uur is de start van de Fontein Kinderfeestweek in het Kristal. We gaan zingen, dansen, naar toneel kijken, knutselen en koken.

Donderdag 18 augustus
Van 14.00 tot 16.00 uur gaan we buiten op het schoolplein bij het Kristal leuke sport- en spelletjes activiteiten doen. Met o.a. een vijfkamp en knotshockey voor de bovenbouw!

Vrijdag 19 augustus
Van 14.00 tot 16.00 uur gaan we buiten op het schoolplein bij het Kristal leuke oud Hollandse spelletjes doen en hebben we pijl en boog schieten voor de bovenbouw!

Zaterdag 20 augustus
Van 13.30 tot 16.30 uur gaan we in het Kristal samen zingen en dansen. Ook kijken en luisteren we naar Simon en Zo kindertheater. We gaan op vossenjacht in Zuidbroek én sluiten af met pannenkoeken!

Zondag 21 augustus
Om 10.00 uur is er een gezinsdienst bij de Fontein in het Kristal. Alle kinderen, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom!