Inspiratiedag Platform Kerk & Kunst

Inspiratiedag Platform Kerk & Kunst

Wanneer

zaterdag 25 november 2023    
10:30 - 16:00

Waar

Julianakerk
Deventerstraat 91, Apeldoorn

Event Type

Kaart wordt geladen...

Op zaterdag 25 november organiseert het Platform Kerk & Kunst een Inspiratiedag over het organiseren van een kunstexpositie in de kerk. Deze inspiratiedag is bedoeld voor kunstcommissies van kerken en voor kunstenaars en andere belangstellenden. De dag vindt plaats in de Julianakerk, Deventerstraat 91 in Apeldoorn. Het programma start om 10.30 uur en wordt afgesloten om 16.00 uur. Het thema van deze Inspiratiedag is ‘Verder dan Kijken’.

Perfect vervolg van eerste Inspiratiedag
Na de eerste Inspiratiedag in september 2022 bleek dat er specifiek behoefte was aan een dag over het organiseren van een expostie. En dat is dan ook waar deze dag over gaat. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: welke kunst kies je, hoe regel je de financiën, hoe betrek je mensen erbij. Het is een dag met gerichte toerusting en praktische handreikingen voor kunstcommissies. Ook kunstenaars zijn deze dag van harte welkom om het gesprek aan te gaan en te laten zien wat zij kunnen betekenen voor de kerken.

Programma
Op het programma staan presentaties van ‘ervaren’ kunstcommissies, interactieve toerustingsrondes, uitwisselingsronde met de nieuwe gespreksposter ‘Expositie in de kerk, ja, mooi!’, bezichtiging van de reizende expositie LICHT van Arsprodes en tijd voor ontmoeting en uitwisseling.
Kijk hier voor het volledige programma

Platform Kerk & Kunst
De landelijke stichting Platform Kerk & Kunst zet zich in om christelijke kunstenaars en kerken dichter bij elkaar te brengen en zo eigentijdse kunst een te plek geven binnen de veelkleurigheid van leven en geloof. Het platform doet dit o.a. door het organiseren van exposities en symposia en door het organiseren van inspiratiedagen. Op deze manier draagt het platform nog concreter bij aan de praktijk van kunst in de kerk.

Aanmelden kan via onze site: platformkerkenkunst.nl/inspiratiedag-2023
De kosten zijn € 59,95. Dit is inclusief koffie/thee en lunch.

————————————————————————————————-

Voor informatie kunt u contact opnemen met bestuursleden van het Platform Kerk & Kunst: Roel Ottow 055 – 3120800, info@platformkerkenkunst.nl of Grady van den Bosch gradyvandenbosch@kpnmail.nl