Gezellige kerstmarkt in het Kristal

Gezellige kerstmarkt in het Kristal

Wanneer

zaterdag 23 december 2023    
13:00 - 21:00

Waar

Kristal (wijkcentrum)
Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn, Gelderland, 7323 XB

Event Type

Kaart wordt geladen...

Wijkcentrum Kristal in de Apeldoornse wijk Zuidbroek zal op 23 december van 13.00 tot 21.00 uur het toneel zijn van diverse kerstactiviteiten. In samenwerking met de stichting Vrienden van park Zuidbroek organiseert De Fontein in het wijkcentrum een gezellige (overdekte) kerstmarkt. Ook is er een kersttheater dat gratis kan worden bezocht. Toegang en parkeren gratis.

“Enkele jaren geleden is er ook een kerstmarkt georganiseerd in het Kristal. Die markt was een succes. De Fontein kwam met het idee om deze markt weer gestalte te geven. Er is contact gezocht met stichting Vrienden van park Zuidbroek. Het enthousiasme was groot en daarom hebben we besloten om weer een kerstmarkt te organiseren,” aldus de organisatie.

Er zijn meer dan 50 kramen met onder andere sierraden, kleding, baby- en kinderspullen en diverse cadeau-artikelen. Verder zullen er verse poffertjes en wafels worden verkocht. Ook is er soep, koffie, thee, fris en chocolademelk. Op het podium in de centrale hal zijn diverse optredens van zangers en kerstverhalenvertellers. Om 16.15 uur treedt de Apeldoornse bekendheid Roy Otters op. Tijdens de markt is er een kerstwandeltheater in het Kristal. Deze is gratis te bezoeken. Ook zullen er figuranten uit het Bijbelse kerstverhaal rondlopen. Buiten, bij de hoofdingang, is er een kerstwensboom, inmiddels een traditie in de wijk. In de boom kunnen mensen een wens ophangen.

PS. er zijn nog vrijwilligers nodig om de markt tot een succes te maken. Meld je vandaag nog aan bij kerstmarkt@defonteinapeldoorn.nl.