Zondagavond Café 13 maart – 19:00 uur

Zondagavond Café 13 maart - 19:00 uur

Wanneer

zondag 13 maart 2022    
19:00 - 20:30

Waar

Kristal (wijkcentrum)
Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn, Gelderland, 7323 XB

Event Type

Kaart wordt geladen...

Tussen 19.00 en 20.30 nemen wij je mee in allerlei vragen en gedachten over de nieuwste oorlog in Europa. Dé vraag van dit Zondag Café: hoe stop je een oorlog? Of met meer woorden: hoe moeten we omgaan met de dreigende taal van Vladimir Putin en de invasie van de Oekraïne? Terugdreigen en terugvechten of toekijken en toelaten?

Het doel van Zondag Café is dat iedereen met interesse zich welkom voelt om te komen en mee te praten. Daarvoor richten we onze ‘kerkzaal’ zoveel mogelijk in als een gezellig café. Nodig dus gerust je niet-kerkelijke vrienden, buren en collega’s uit wanneer je weet dat ze bezig zijn met de oorlog in Oekraïne.

Na een korte intro gaan we eerst met elkaar in gesprek in kleinere groepen. Naar aanleiding van de vragen uit deze gespreksgroepen is er een Q&A waarbij Sjoerd en Sander duiding geven vanuit het christelijk geloof. Welke aanwijzingen vinden wij in de Bijbel en in het leven van Jezus over hoe je kan reageren op de dreiging van (nucleaire) oorlog? Sjoerd en Sander reageren dus vanuit de christelijke tradities en de Bijbel.  Tegelijkertijd zal de avond prima zijn voor iedereen die nadenkt over oorlog en vrede – gelovig of niet.

Een zondagavond om met elkaar in gesprek te gaan over pacifisme, geweldloos verzet en de rechtvaardige oorlog.

Je bent van harte welkom!