Gospelkoor His Voice brengt ‘Zie Het Kruis’ 

Gospelkoor His Voice brengt 'Zie Het Kruis’ 

Wanneer

zaterdag 16 april 2022    
19:30 - 21:00

Waar

Eben-Haëzerkerk Apeldoorn
Zonnedauw 8, Apeldoorn

Event Type

Kaart wordt geladen...

Op Stille Zaterdag, 16 april, zingt Gospelkoor His Voice weer ‘Zie het Kruis’.  Hoewel we dat al jaren doen, blijft het nog altijd indrukwekkend om in anderhalf uur het hele verhaal te “doorluisteren” en te beleven. Het concert vindt plaats in de Eben-Haëzerkerk (Zonnedauw 8), om 19.30 uur.

Vanuit het Mattheusevangelie lezen we de geschiedenis over het lijden en sterven van Jezus, onderbroken door koornummers, samenzang, solo’s, muziek of zelfs alleen maar momenten van stil zijn. Sprekende beamerbeelden ondersteunen het geheel.

De muziek vult aan wat in de tekst niet staat.  In Mattheus staat bijvoorbeeld niet het kruiswoord “het is volbracht”. Op die plek zingt het koor het nummer “It is finished”. We leggen in de muziek de koppeling naar vandaag. Want ook in 2022 is de boodschap van Pasen springlevend.

De titel van het concert komt van het lied ‘Zie het Kruis’ (Oorspronkelijk ‘The Power of the Cross’ van Keith Getty & Stuart Townend). Een prachtig lied, dat eigenlijk het hele paasverhaal en daarmee de kern van het evangelie verwoordt. Zie ook www.his-voice.nl.