Gebed en voorbede

biddenBidden is ontzettend belangrijk. In Hand. 4: 23-31 lezen we over de vrijlating van Petrus en Johannes uit de gevangenis. Zij bidden met de apostelen en een kring daar omheen eensgezind tot God. Zij bidden niet om bescherming, maar om vrijmoedigheid om het Woord van God te spreken. Net zo als zij dat gedaan hadden voor het Sanhedrin. Zij vragen of God door wonderen hun spreken zal bevestigen. Er had al een genezing plaatsgevonden (hfdst. 3), nu het spreken nog! En God luistert; het gebouw beweegt en zij worden allemaal vervuld met de Heilige Geest. Het gebeurt in kleine kring. Hier komt de Geest als verhoring op het gebed. Hij is er en blijft er ook in de toekomst bij! Daarna gaan zij vrijuit het Woord verkondigen.

Een les voor ons: eendrachtig bidden, vragen om vrijmoedig woorden van God te spreken, daarna vervulling met de Geest en dan de omgeving/wereld in. Het eendrachtig bidden voor elkaar, voor de wereld, voor vrijmoedigheid, voor ondersteuning, willen we graag vorm geven. Daarom hebben we bij de ingang van de kerkzaal  een voorbedeboek liggen. Hierin kunt u schrijven en vragen om voorbede door de voorganger. Daarnaast is er iedere ochtenddienst een voorbedeteam aanwezig. Na afloop van de viering kunt u vragen of er met en voor u gebeden kan worden.

U kunt ook uw gebedspunt via onderstaand formulier digitaal versturen. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met uw verzoek en zal die niet zonder uw toestemming openbaar gemaakt worden op internet.

    Vul hieronder de code in: captcha