Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet bij? Stel deze gerust via het contactformulier.

Op zondagochtend begint de dienst om 10.00 uur. De avondbijeenkomsten, die incidenteel worden gehouden, beginnen over het algemeen om 19.00 uur. Hou de agenda in de gaten voor precieze tijden.
Voor kinderen vanaf 5 tot 12 jaar is er kindernevendienst. De kinderen gaan tijdens de dienst naar hun eigen ruimte. Daar horen zij het Bijbelverhaal op hun eigen niveau. Onder de collecte komen zij weer terug. Er is ook oppas voor de kinderen van 0 tot 4 jaar.

Van blijde en minder blijde gebeurtenissen van gemeenteleden, zoals geboorte, huwelijk, overlijden en opnames in het ziekenhuis, ontvangt de kerkenraad graag bericht via de secretaris, Mark Stomphorst, Kruizemuntstraat 134, 7322 MX Apeldoorn of stuur een email: secretaris@defonteinapeldoorn.nl. Bellen kan ook: 06-51738452 .

Geboorteberichten zullen alleen afgekondigd worden als er een geboortekaartje verstuurd wordt naar de kerkenraadscommissie, via de secretaris. Desgewenst kun je een foto van je kindje sturen, zodat we deze kunnen plaatsen in de nieuwsbrief en/of vertonen via de beamer op zondagochtend.

Van zondagse ochtenddiensten worden video-opnamen gemaakt die via de website www.defonteinapeldoorn.nl, Youtube en Facebook voor iedereen beschikbaar is. Als je achterin de zaal gaat zitten, bent u niet in beeld. Voor de anderen geldt dat de opname voorin de zaal wordt gemaakt, waardoor in sommige gevallen alleen je rug of achterhoofd mogelijk in beeld zullen komen. Het Avondmaal tijdens de Avondmaalsdienst wordt niet in beeld gebracht.
Nadat u aan de secretaris het geboortebericht hebt gemeld zal een ouderling contact opnemen. Zij zal met u bespreken welke datum u uw kind wilt/kunt laten dopen/opdragen. In de periode tussen de aangifte en bediening wordt een gesprek gehouden bij de ouder(s) thuis. Hierin wordt gevraagd naar het motief om te dopen of op te dragen, bij de doop de inhoud van het doopformulier en de gang van zaken tijdens de bediening besproken. Tevens wordt het praktische verloop van de dienst doorgenomen.